Checkmk

De beschikbaarheid van uw IT infrastructuur en uw applicatielandschap is een voorwaarde voor de continuïteit van uw business, want zonder correct werkende applicaties stagneert uw dienstverlening of uw productieproces. Monitoring is gericht op het bewaken van de juiste werking van uw ICT infrastructuur en de daarop werkende bedrijfskritische applicaties. Het geeft niet alleen inzicht in de werking van de technische componenten in uw ICT infrastructuur, zoals (virtuele) servers, netwerkcomponenten, middleware en databases, maar het geeft ook inzicht in de kwaliteit van de services, die uw gezamenlijke applicaties leveren.

Het monitoring systeem waarschuwt u tijdig wanneer de werking van componenten in uw IT infrastructuur verslechtert. Door deze proactieve signalering van een potentiële verstoring in uw applicatielandschap kunt u tijdig maatregelen nemen, waardoor u verstoringen in veel gevallen kan voorkomen. Hiermee kunt u de beschikbaarheid van uw applicaties verhogen!

Monitoring met Checkmk

Checkmk is een goed schaalbaar monitoring systeem met een uitstekende performance. Checkmk is gemakkelijk te configureren en kent standaard monitoring koppelingen voor de meeste hard- en software. Checkmk genereert notificaties wanneer drempelwaarden overschreden worden, die op het dashboard worden getoond en ook via e-mail, sms of een ander medium kan worden verzonden.

Checkmk is gemakkelijk in te richten door de rule-based configuratie en het grote aantal (> 1700) standaard beschikbare plug-ins.

Meer informatie

Hoe kan Xantara-it u hierbij helpen

Als Checkmk partner in Nederland leveren wij de volgende diensten:

  • levering van subscriptions
  • implementatie van Checkmk voor uw organisatie
  • consultancy
  • support
  • opleidingen

Checkmk bcriptions en aanvullende diensten in Nederland. Om uitgebreidere Checkmk kennis op te doen, organiseren wij Checkmk opleidingen. Deze worden in het Engels gegeven.

Bereken nu uw Checkmk subscription!

Voor het gebruik van Checkmk Enterprise Edition is een geldige subscription vereist. Naast het gebruik van Checkmk geeft deze subscription u het recht om Checkmk updates en upgrades te downloaden en te installeren. Een subscription wordt voor een jaar afgesloten en de kosten van de subscription zijn afhankelijke van het aantal monitoring services dat gebruikt wordt. Om één server of hardware component te monitoren zijn meerdere monitoring services vereist. Het aantal monitoring services is afhankelijk van het type component.

Subscription berekenen

Implementatie

Onze monitoring specialisten hebben uitgebreide kennis van en ervaring met het inrichten en beheren van Checkmk monitor omgevingen voor onze klanten. Wij adviseren u over de technische inrichting, over de uit te voeren monitoring checks, over de inrichting van het dashboard en de manier waarop u notificaties kunt ontvangen.

Wij kunnen voor u een zelfstandige monitoring omgeving opzetten waarmee u de werking van uw applicatielandschap inzichtelijk kan maken. Tijdens de installatie van de monitoring omgeving ondersteunen wij uw beheerders bij het gebruik van Checkmk, zodat zij in staat zijn de monitoring checks te onderhouden.

Checkmk Support

Na de installatie van Checkmk in uw organisatie kunnen wij support leveren bij het gebruik van Checkmk, maar kunnen wij ook daar waar nodig aanvullende kennis en menscapaciteit te leveren. Support zien wij als maatwerk, in overleg bieden wij u de vorm aan die het beste bij uw organisatie past.

Meer informatie

Checkmk Opleidingen

Wij organiseren in het voorjaar en in het najaar zowel de opleiding Checkmk deel 1 (Basis) als deel 2 (Geavanceerd) op ons kantoor in Rijswijk. De rode draad in beide opleiding is de monitoring architectuur van Checkmk. De opleidingen zijn in het Engels.

Bekijk de trainingen