De toegevoegde waarde van monitoring

Monitoring met Check_MK

De beschikbaarheid van uw IT infrastructuur en het daarop werkende applicatielandschap is een voorwaarde voor de continuïteit van uw business, want zonder correct werkende applicaties stagneert uw dienstverlening of uw productieproces. Monitoring is gericht op het bewaken van de juiste werking van uw ICT infrastructuur en de daarop werkende bedrijfskritische applicaties. Het geeft niet alleen inzicht in de werking van de technische componenten in uw ICT infrastructuur, zoals (virtuele) servers, netwerkcomponenten, middleware en databases, maar het geeft ook inzicht in de kwaliteit van de services, die uw gezamenlijke applicaties leveren.

Het monitoring systeem waarschuwt u wanneer de werking van componenten in uw IT infrastructuur verslechtert. Door deze proactieve signalering van een potentiële verstoring in uw applicatielandschap kunt u tijdig maatregelen nemen, waardoor u verstoringen in veel gevallen kan voorkomen. Hiermee kunt u de beschikbaarheid van uw applicaties verhogen!

Aankomende trainingen en workshops

Xantara-it organiseert op regelmatige basis trainingen voor ICT technici in het gebruik van de Check_MK software. Gedurende de trainingen wordt duidelijk gemaakt hoe de implementatie van het systeem op een toekomst vaste wijze wordt uitgevoerd (deel 1) en in deel 2 van de trainingen worden specifieke functionaliteiten uitgelegd. Beide trainingen worden met praktische oefeningen ondersteund.

De trainingen worden in de Engelse taal gegeven om de internationale cursisten van dienst te kunnen zijn en worden afgesloten met een deelname certificaat.

System Monitoring with Check_MK Part 1 (Basics)

Meer informatie

System Monitoring with Check_MK Part 2 (Special Topics)

Meer informatie

Workshop of hands-on training

Xantara-it verzorgt ook desgevraagd workshops waarbij uw eigen ICT omgeving en de monitoring daarvan de basis voor de hands on training kunnen vormen. Een Xantara-it monitoring specialist verzorgt op uw locatie of bij Xantara-it een maatwerk training die naadloos op uw behoefte aansluit. Met deze workshop haalt u meer uit uw monitoring systeem dankzij de jarenlange ervaring van onze specialisten met de Check_MK software

Hoe werkt monitoring

De monitoring wordt uitgevoerd met de Check_MK monitoring software. Check_MK is een uitgebreid monitoring systeem, dat goed schaalbaar is en een uitstekende performance heeft. Daarnaast is Check_MK gemakkelijk te configureren en kent het standaard monitoring checks voor de meeste hard- en software.

De resultaten van de monitoring zijn zichtbaar op een dashboard, dat op maat wordt gemaakt. In dit dashboard kan de juiste werking van (een cluster van) applicaties worden getoond door middel van een stoplicht. In een ander deel van het dashboard worden de meldingen getoond, de zogenaamde alerts, die aangeven dat een verstoring dreigt te ontstaan en dat hiervoor maatregelen moeten worden genomen. Indien de vereiste maatregel bekend is, dan kan deze ook automatisch worden uitgevoerd als de melding verschijnt. Hiermee wordt uw beheer geautomatiseerd.

Werken met Check_mk


Check_mk interface


Hoe kan Xantara-it u hierbij helpen

Als Check_MK partner leveren wij Check_MK subcriptions en aanvullende diensten in Nederland. De medewerkers van Xantara-it hebben dan ook uitgebreide kennis van en ervaring met het inrichten en beheren van Check_MK monitor omgevingen voor onze klanten. Wij adviseren u over de technische inrichting, over de uit te voeren monitoring checks, over de inrichting van het dashboard en de manier waarop u de melding die Check_MK genereert, kunt ontvangen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij voor u een zelfstandige monitoring omgeving opzetten waarmee u de werking van uw applicatielandschap inzichtelijk kan maken, of kunnen wij u dezelfde monitoring in een abonnementsvorm aanbieden.

Omdat uw applicatielandschap aan wijzigingen onderhevig is, zullen ook de monitoring checks navenant moeten worden aangepast. Tijdens de installatie van de monitoring omgeving ondersteunen wij uw beheerders het gebruik van Check_MK, zodat zij in staat zijn de monitoring checks te onderhouden. Om uitgebreidere Check_MK kennis op te doen, organiseren wij Check_MK opleidingen. Deze worden in het Engels gegeven.

Na de installatie van Check_MK in uw organisatie kunnen wij support leveren bij het gebruik van Check_MK, maar kunnen wij ook daar waar nodig aanvullende kennis en menscapaciteit te leveren.

Onze andere diensten

Applicatiebeheer

Applicatiebeheer

Middleware experts zijn niet gemakkelijk te vinden. Maar wij hebben een aantal collega’s die zich ontwikkeld hebben tot middleware expert door de ervaring die zij...

Lees verder
Databasebeheer

Databasebeheer

Onze database administrators zijn Oracle en/of EDB Postgres gecertificeerd en hebben uitgebreide ervaring met het inrichten en beheren van databases. Performance tuning, continuiteits- en beschikbaarheids...

Lees verder
Linux en infrastructuur

Linux en infrastructuur

Als gecertificeerde Linux experts hebben wij passie voor beheer en kijken wij daarom verder dan het besturingssysteem. Wij hebben ruime ervaring met het beheer van...

Lees verder

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Xantara-it HQ

Xantara-it HQ

Laan van Oversteen 2
2289 CX Rijswijk
070 205 02 90
info@xantara-it.nl

Routebeschrijving