Contact Xantara-it
Vragen of vrijblijvende offerte? Bel of mail ons voor meer informatie

Applicatiebeheer

Als professionele applicatiebeheerders zijn wij in staat om zowel standaardapplicaties als maatwerkapplicaties te doorgronden en deze zo optimaal mogelijk te laten werken om uw business hiermee optimaal te ondersteunen. Met name de integratie met de middleware, de samenwerking met de database en de koppeling met andere applicaties zijn hier van groot belang.

Wij hebben uitgebreide kennis van diverse soorten middleware, zoals Red Hat JBoss, Oracle Weblogic en IBM Websphere. De middleware stelt de applicatie in staat om efficiënt met de database te communiceren en bevat ook de mogelijkheid berichten met andere applicaties uit te wisselen. Wij hebben bij meerdere grote organisatie ervaring opgedaan met het inrichten en beheren van de middleware producten in complexe applicatielandschappen.

De werking van de applicatie monitoren wij continu met onze geavanceerde monitoring tool Checkmk. Hiermee kunnen wij niet alleen op technisch niveau, maar ook op functioneel niveau de juiste werking van de applicatie vaststellen. Ook de middleware kan uitgebreid worden gemonitord, door het gebruik van agents. Hiermee kan bijvoorbeeld ook inzicht worden verkregen in de uitwisseling van de berichten tussen de applicaties.

Wij optimaliseren het applicatiebeheer door de beheeractiviteiten zoveel mogelijk te automatiseren. Met behulp van een automation tool zoals Ansible, kunnen applicatie deployments door de spreekwoordelijke “druk op de knop” worden uitgevoerd, waarmee tijd wordt bespaard en het risico op menselijke fouten wordt geminimaliseerd. Hiermee wordt ook gegarandeerd dat iedere applicatie deployment op dezelfde manier wordt uitgevoerd.

Gerelateerde producten

Onze andere diensten

Databasebeheer

Xantara-it is de specialist in het inrichten en beheren van databases in uw complexe IT landschap. Wij monitoren de performance en de beschikbaarheid van uw databases, zodat wij tijdig maatregelen kunnen treffen om verstoringen te voorkomen. Onze kennis richt zich voornamelijk op Oracle, Postgres en SQL Server databases, maar ook NoSQL databases als Mongo en Hadoop zijn voor ons bekend.

Meer informatie

Linuxbeheer

Onze gecertificeerde Linux experts kennen als geen ander het belang van dit robuuste besturingssysteem in uw IT landschap. Door de beheeracties te automatiseren wordt het risico op fouten hierbij geminimaliseerd en kunnen uw beheerders hun tijd aan nieuwe ontwikkelingen besteden.

Meer informatie

Consultancy

Xantara-it is specialist in het inrichten en optimaliseren van uw IT beheer. De beschikbaarheid en continuïteit van uw IT infrastructuur staat hierbij centraal. Onze professionals zijn u graag van dienst om hier een bijdrage aan te leveren, bijvoorbeeld op projectbasis of via tijdelijke inhuur.

Meer informatie

Cloud services

Een goed werkende IT infrastructuur is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Maar als het managen van de IT omgeving is niet uw kernactiviteit is, dan is het een logische keuze om dit door de professionals van Xantara-it te laten uitvoeren, zodat de continuïteit en beschikbaarheid van uw IT infrastructuur gegarandeerd is.

Meer informatie

Support

Xantara-it kan diverse vormen van support leveren om u te ondersteunen bij het gebruik van Checkmk Enterprise Edition. De monitoring specialisten van Xantara-it verlenen deze diensten zowel on-site als remote, overeenkomstig de wensen van uw betreffende organisatie.

Meer informatie
© Copyright 2021 Xantara IT | Cookiebeleid | Privacyverklaring | Website: Webmazing