Databases in een complexe architectuur

Databasebeheer

Xantara-it is dé specialist in het beheren van databases in een complexe architectuur. Wij zijn Oracle en/of EDB Postgres gecertificeerd en wij hebben uitgebreide ervaring met het inrichten en beheren van databases. Performance tuning en vraagstukken over continuïteit en beschikbaarheid vinden wij een uitdaging. Door onze uitgebreide kennis en ervaring hebben wij deze binnen korte tijd geanalyseerd en dragen wij een oplossing aan. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met database migraties naar hogere versies van uw database.

Wij richten ons niet alleen op de database, maar ook op de koppelingen met de applicaties die gebruik maken van de opgeslagen data om de onderlinge samenwerking te kunnen garanderen. Als databasespecialisten zijn wij niet alleen bekend met de relationele databases zoals Oracle, Postgres, MS SQL Server en MariaDB maar hebben wij ook kennis van en ervaring met de inrichting en het beheer van NoSQL databases als MongoDB, Marklogic en Hadoop.

Door het gebruik van onze geavanceerde monitoringtool Check_MK, waarmee alle typen databases gemonitord kunnen worden, kunnen we tijdig maatregelen nemen om verstoringen in uw database te voorkomen. Deze monitoring vindt 24 uur per dag plaats en buiten kantoortijden worden notificaties via sms aan onze stand-by medewerker gestuurd. Hiermee kunnen wij een hogere beschikbaarheid van uw databases realiseren.

Het beheer van de databases optimaliseren wij door de installatie en inrichting hiervan te automatiseren en ook de aanpassingen naar aanleiding van nieuwe applicatieversies geautomatiseerd uit te voeren. We maken hierbij gebruik van automation tools, zoals Ansible.

 

Gerelateede producten

EDB Postgres

EDB Postgres is een data management platform op basis van PostgreSQL, uitgebreid met extra hulpprogramma’s en mogelijkheden voor grote...

Lees verder

Oracle database

Oracle database is de de facto standaard voor backoffice databases. Het is een zeer robuuste database van hoge kwaliteit....

Lees verder

Vul onderstaand formulier in om contact met ons op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Xantara-it HQ

Xantara-it HQ

Laan van Oversteen 2
2289 CX Rijswijk
070 205 02 90
info@xantara-it.nl

Routebeschrijving