Contact Xantara-it
Vragen of vrijblijvende offerte? Bel of mail ons voor meer informatie

Databasebeheer

Xantara-it is dé specialist in het beheren van databases in een complexe architectuur. Wij zijn Oracle en/of EDB Postgres gecertificeerd en wij hebben uitgebreide ervaring met het inrichten en beheren van databases. Performance tuning en vraagstukken over continuïteit en beschikbaarheid vinden wij een uitdaging. Door onze uitgebreide kennis en ervaring hebben wij deze binnen korte tijd geanalyseerd en dragen wij een oplossing aan. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met database migraties naar hogere versies van uw database.

Wij richten ons niet alleen op de database, maar ook op de koppelingen met de applicaties die gebruik maken van de opgeslagen data om de onderlinge samenwerking te kunnen garanderen. Als databasespecialisten zijn wij niet alleen bekend met de relationele databases zoals Oracle, Postgres, MS SQL Server en MariaDB maar hebben wij ook kennis van en ervaring met de inrichting en het beheer van NoSQL databases als MongoDB, Marklogic en Hadoop.

Door het gebruik van onze geavanceerde monitoringtool Check_MK, waarmee alle typen databases gemonitord kunnen worden, kunnen we tijdig maatregelen nemen om verstoringen in uw database te voorkomen. Deze monitoring vindt 24 uur per dag plaats en buiten kantoortijden worden notificaties via sms aan onze stand-by medewerker gestuurd. Hiermee kunnen wij een hogere beschikbaarheid van uw databases realiseren.

Het beheer van de databases optimaliseren wij door de installatie en inrichting hiervan te automatiseren en ook de aanpassingen naar aanleiding van nieuwe applicatieversies geautomatiseerd uit te voeren. We maken hierbij gebruik van automation tools, zoals Ansible.

Gerelateerde producten

Onze andere diensten

Applicatiebeheer

Wij optimaliseren uw applicatiebeheer door de werking inzichtelijk te maken met onze monitoring tool, die tijdig waarschuwt voor mogelijk verstoringen in performance en beschikbaarheid. De handmatige activiteiten die benodigd zijn voor het beheer zullen wij zoveel mogelijk automatiseren.

Meer informatie

Linuxbeheer

Onze gecertificeerde Linux experts kennen als geen ander het belang van dit robuuste besturingssysteem in uw IT landschap. Door de beheeracties te automatiseren wordt het risico op fouten hierbij geminimaliseerd en kunnen uw beheerders hun tijd aan nieuwe ontwikkelingen besteden.

Meer informatie

Consultancy

Xantara-it is specialist in het inrichten en optimaliseren van uw IT beheer. De beschikbaarheid en continuïteit van uw IT infrastructuur staat hierbij centraal. Onze professionals zijn u graag van dienst om hier een bijdrage aan te leveren, bijvoorbeeld op projectbasis of via tijdelijke inhuur.

Meer informatie

Cloud services

Een goed werkende IT infrastructuur is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Maar als het managen van de IT omgeving is niet uw kernactiviteit is, dan is het een logische keuze om dit door de professionals van Xantara-it te laten uitvoeren, zodat de continuïteit en beschikbaarheid van uw IT infrastructuur gegarandeerd is.

Meer informatie

Support

Xantara-it kan diverse vormen van support leveren om u te ondersteunen bij het gebruik van Checkmk Enterprise Edition. De monitoring specialisten van Xantara-it verlenen deze diensten zowel on-site als remote, overeenkomstig de wensen van uw betreffende organisatie.

Meer informatie
© Copyright 2021 Xantara IT | Cookiebeleid | Privacyverklaring | Website: Webmazing