Contact Xantara-it
Vragen of vrijblijvende offerte? Bel of mail ons voor meer informatie

Consultancy

Wij streven er naar om het beheer van uw IT infrastructuur zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat u uw kostbare tijd aan vernieuwende projecten kunt besteden. Het gebruik van monitoring en automation tools staat hierbij centraal. Door de inzet hiervan hebben wij ervaren dat het aantal benodigde beheeruren significant daalt. Wij staan voor u klaar om dit ook in uw organisatie te realiseren. 

Onze IT experts kunnen aanvullende kennis in uw beheerorganisatie brengen. Dit kan een oplossing zijn in het geval dat uw eigen experts tijdelijk niet beschikbaar zijn. Of wanneer u activiteiten uit moet voeren waarvoor aanvullende kennis nodig is, zoals een databasemigratie of een migratie naar uw applicatie naar een cloudomgeving.

Monitoring met Checkmk

Onze monitoring specialisten hebben uitgebreide kennis van en ervaring met het inrichten en beheren van Checkmk monitor omgevingen voor onze klanten. Wij adviseren u over de technische inrichting, over de uit te voeren monitoring checks, over de inrichting van het dashboard en de manier waarop u notificaties kunt ontvangen.

Wij kunnen voor u een zelfstandige monitoring omgeving opzetten waarmee u de werking van uw applicatielandschap inzichtelijk kan maken. Tijdens de installatie van de monitoring omgeving ondersteunen wij uw beheerders bij het gebruik van Checkmk, zodat zij in staat zijn de monitoring checks te onderhouden.

Automation met Ansible

Onze beheer specialisten hebben ruime ervaring met de inrichting en het gebruik van Ansible als automation tool. Het gebruik van automation bespaart niet alleen kostbare tijd van uw beheerder om repeterende taken uit te voeren, maar voorkomt ook fouten bij bijvoorbeeld het inrichten en configureren van servers.

Bij de inrichting van Ansible nemen onze specialisten uw beheerders mee in de manier waarop Ansible werkt. Deze “training on the job” heeft tot gevolg dat uw beheerders de basiskennis van Ansible kunnen opdoen.

Onze andere diensten

Applicatiebeheer

Wij optimaliseren uw applicatiebeheer door de werking inzichtelijk te maken met onze monitoring tool, die tijdig waarschuwt voor mogelijk verstoringen in performance en beschikbaarheid. De handmatige activiteiten die benodigd zijn voor het beheer zullen wij zoveel mogelijk automatiseren.

Meer informatie

Databasebeheer

Xantara-it is de specialist in het inrichten en beheren van databases in uw complexe IT landschap. Wij monitoren de performance en de beschikbaarheid van uw databases, zodat wij tijdig maatregelen kunnen treffen om verstoringen te voorkomen. Onze kennis richt zich voornamelijk op Oracle, Postgres en SQL Server databases, maar ook NoSQL databases als Mongo en Hadoop zijn voor ons bekend.

Meer informatie

Linuxbeheer

Onze gecertificeerde Linux experts kennen als geen ander het belang van dit robuuste besturingssysteem in uw IT landschap. Door de beheeracties te automatiseren wordt het risico op fouten hierbij geminimaliseerd en kunnen uw beheerders hun tijd aan nieuwe ontwikkelingen besteden.

Meer informatie

Cloud services

Een goed werkende IT infrastructuur is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Maar als het managen van de IT omgeving is niet uw kernactiviteit is, dan is het een logische keuze om dit door de professionals van Xantara-it te laten uitvoeren, zodat de continuïteit en beschikbaarheid van uw IT infrastructuur gegarandeerd is.

Meer informatie

Support

Xantara-it kan diverse vormen van support leveren om u te ondersteunen bij het gebruik van Checkmk Enterprise Edition. De monitoring specialisten van Xantara-it verlenen deze diensten zowel on-site als remote, overeenkomstig de wensen van uw betreffende organisatie.

Meer informatie
© Copyright 2021 Xantara IT | Cookiebeleid | Privacyverklaring | Website: Webmazing